Er is geen betere plaats dan een abdij om in de leer te gaan bij de monnik/moniale. In dit spiritualiteitsweekend verkennen we de monastieke wijsheid. Door concrete situaties uit ons leven te spiegelen aan de wijze waarop monniken leven, leren we het monastieke leven op een andere manier kennen.

Telkens weer zoekt de monnik/moniale naar een goed evenwicht en de juiste afstand ten opzichte van wat er gebeurt. Deze zoektocht naar de binnenkant van de werkelijkheid biedt een ideaal tegengewicht tegen de snelheid, het lawaai en de prestatiedrang die onze cultuur kenmerken.

Hoe bouwen we zelf monastieke accenten in, in ons dagelijks leven? Dit is een toprecept om meer evenwicht te vinden in ons leven en verbondenheid te beleven met anderen en met God.

Erik Galle is priester-psychotherapeut en auteur van verschillende boeken over geestelijke groei en levensgeluk. Hij is vertrouwd met zowel het monastieke leven als de innerlijke weg die mensen kunnen afleggen om zelf vrijer te worden.

Programma

Door aan te sluiten bij het gebed van de trappistinnen brengen we het thema van het spiritualiteitsweekend in de praktijk.

Vrijdag 15 februari 2019 VOLZET
Vrijdag 10 mei 2019

Aankomst ofwel voor 17 uur met avondmaal of rond 19 uur zonder avondmaal
20.00 uur Eerste inleiding (na completen)

Zaterdag 16 februari 2019  VOLZET
Zaterdag 11 mei 2019

7.00 uur Lauden/eucharistie met aansluitend ontbijt
10.00 uur Inleiding (na terts)
16.00 uur Inleiding (voor verspers en avondmaal)

Zondag 17 februari 2019 VOLZET
Zondag 12 mei 2019

7.30 uur Lauden aansluitend ontbijt
9.00 uur Inleiding
10.00 uur Eucharistie aansluitend middagmaal

Kamers in orde en daarna wel thuis!

Praktische info

Inschrijven – Gastenhuis van de abdij:

Prijs – 120 euro (exclusief huur lakens/handdoeken)

bekijk de Folder   in de leer van de monnik